Försvara Pressfriheten – Försvara Jesper Johansson

Nedslagen  av och brutal behandlad av flera poliser – nu vill polisen ge honom en definitiv munblöja;  – Döm brottsoffret för att han försvarade sig. På torsdag kan ärendet avgöras av lagen
 
Mycket brådskande.  
Den 1.a maj  blev journalisten Jesper Johansson brutalt omhänder tagen av svensk polis när han i sin tjänst med kamera dokumenterade  den manifestation för frihet som anordnades den dagen.  För de som bevittnade händelsen eller såg den på film, så var det uppenbart att polisen använde övervåld av ganska grov karaktär.  
 
Men istället för att polisen ber om ursäkt sker det som i Sverige är så signifikant. Det är brottsoffret, Jesper Johansson , som blir brottsmisstänkt istället.
 
 
Första gången  detta kommer upp i Stockholms Tingsrätt
kl 10.10  – 11.40 på torsdag den  19 augusti 2021
Plats Scheelegatan  7.   Sal 3.  Målet har nummer B8512-21.  
 
För mig som själv är journalist och ofta lyssnar till krokodiltårarna när svenska eller lokala journalister utsätts för övergrepp vare sig det nu är i Vitryssland,  Afghanistan eller var som helst i världen. Då uppmanas till solidaritet och svenska media hyllar unisont press- och yttrandefrihet. Men när så en journalist drabbas i Sverige så är solidaritetshandlingarna ytterst få.
 
Kan det bero på Jesper Johansson i sina raka reportage bland annat på SwebbTv också är en sanningssökare av rang och ofta visar på att den lobbyverksamhet som Big Pharrma riktar mot  flera andra svenska mediaföretag inom exvis Schibsted och Bonnier gör att deras journalister vet exakt vad de får skriva och inte i speciellt nu i  coronahysterin.  Men de borde, om de har någon yrkesstolthet,  granska denna rättegång och ge den en vettig belysning.  Men man kan tvivla. I går söndagen den 15 augusti avslutades Bota Sveriges framgångsrika Sverige turné.
 
En trio som alla lyfts fram tack vare Jesper Johanssons journalistiska arbete. Nu försvarar de Jesper Johanssons rätt att fritt fortsätta sitt värv som journalist. Fotot taget bara minuterna efter Bota Sverige avslutat sin framgångsrika Sverigeturné i Uppsala den 15 augusti. Fr.v Hanna Åberg, Marianne Liljeholt och Glenn Dormer. FOTO: Ingemar Ljungqvist
 
Mitt på Stora Torget i Uppsala.  På plats på Torget fanns också Media. Och det är reporter/fotograf från lokaltidningen Uppsala NYa Tidning (Den ägs av en stiftelse dvs har ett visst oberoende)  Där återfinns också undertecknad representerande AlmaNova och så Jesper Johansson som med kameran förevigar slutet på BotaSveriges framgångsrika turne´. 
 
Övriga som exvis Vetenskapsradion, som utövar den mest subtila censuren över vilka medicinska/ vetenskapliga nyheter som får sändas ut via radio och TV är ointresserade som vanligt.  Detta trots att de har sitt kontor på Bredgränd 7 bara 100 meter därifrån.
Rättegången i Stockholm har mycket stort intresse . Vi kan inte längre  inbilla oss att rättvisan längre följer allmän lag och moral. Också rättsväsendet har fått sig sina ordentliga törnar. Därför är det viktiga att de som bor i närheten och är lediga deltar på rättegången och gärna visar rätten , på vilken sida om lagen de ska agera. Ondskans och våldets sida eller sanningen och pressfrihetens sida. 
 
För de som bor långt ifrån eller inte kan närvara så kan de göra som jag nyss gjorde. Ring 08 561 653 80  Då når ni Enhet  7 på Tingsrätten   och kanske svarar Joakim.  Jag upplyste honom som skattebetalare att jag anser att rätten i detta fallet  i ett tidigt läge kunnat avskriva hela ärendet  Inte minst för att svenska skattebetalare helt i onödan ska betala  för ett spel i rätten. 
 
När jag frågade vad en sådan rättegång kostade och vad man kunnat sparat in så kom det vanliga svaret.  ”- Kan inte svara på det. ”  Där befinner vi oss just  nu.   Denna gången är din insats för att rädda Jesper Johansson och därmed försvara god pressfrihet.betydelsefull.   
 
Din röst, din närvaro vid rättegången är viktig.   För att göra effekten så stor som möjlig  är att du som läser detta också bryter mot Jantelagen, den som normalt förhindrar dig att nå din fulla potential.   
 
Ingemar Ljungqvist